L’hortet: petits plaers saludables

L’HORTET

Petits plaers saludables

Hi ha dies que només busques un restaurant on poder gaudir d’un àpat saludable, en bona companyia i que se’t posi bé. Em refereixo a un dinar o sopar senzill, en el sentit més bonic de la paraula. Un lloc amb un ambient agradable, on et tractin bé, et mirin als ulls quan t’atenguin i puguis passar una estona tranquil·la. I sense que et facin la gran clavada, és clar. Hauria de ser fàcil no? Doncs no ho és.

Allò que sembla obvi, sovint és el més complicat de trobar, però la tossuderia em porta no rendir-me en la cerca incansable perquè sé que aquests llocs, encara que són escassos, existeixen. L’Hortet ho confirma. Bingo! El meu recent descobriment en ple barri del Raval es troba al nucli barceloní dels restaurants vegetarians: el carrer Pintor Fortuny. Com no m’hi havia fixat abans?

Hi entro per casualitat un divendres al vespre. El local és una sala acollidora i sense floritures; el servei, atent; i la carta, prometedora. Ja que hi sóc, –i la intuïció em pica l’ullet— demano un entrant, segon plat i postres. Per la meva sorpresa, el restaurant fa anys que serveix plats vegans i vegetarians, que combinen senzillesa i originalitat, aptes per a persones amb intoleràncies i ben elaborats en un ambient informal. Si us motiveu, fins i tot podreu provar de cuinar-los a casa sense haver d’omplir el rebost de llavors impronunciables (amb tots els respectes per aquesta gran font de nutrients).

Després d’una crema de verdures, un risotto de boletus exquisit i una mousse de xocolata lleugera (sí, és possible) quedo ben satisfeta, i som les últimes en marxar del local perquè la conversa s’ha allargat més del compte. Hem estat a gust, l’ampolla de vi buida sobre la taula ho corrobora. Missió completa, això sí: reserveu si no us voleu quedar amb les ganes.

Adreça: C/ Pintor Fortuny, 32, 08001 Barcelona
No comments

LEAVE A COMMENT